logo
 
 

Agility

 

Agility  Cursus 8 praktijk trainingen van  45 minuten
€ 92,00

Wat is Agility?website 10

Agility ofwel Behendigheid is een sport voor begeleider en hond, waarbij de hond op aanwijzingen van de geleider een aantal hindernissen neemt. De volgorde van de hindernissen wordt vooraf gegeven (parcours).

Maar, behendigheid is nog meer ... Behendigheid is een vorm van hondensport waarbij samenwerking, sport en spel centraal staat (net zoals bij vele andere vormen van hondensport). Wat is er leuker dan in je vrije tijd te sporten met je hond? Een leuke sport waarbij de hond op aanwijzing van de eigenaar allerlei hindernissen neemt, nauwkeurigheid en snelheid gaan hierbij hand in hand. Maar snel of niet,  plezier voor eigenaar en hond staan voorop. Na een aantal lessen behendigheid zul je merken dat de relatie, die je met je hond hebt opgebouwd, zich verder verdiept: jullie worden een team! Een team dat echt moet samenwerken. De hond moet leren dat hij het spel samen met de geleider doet en geleider moet leren dat de hond let op elke beweging die hij zet. Je moet dus zelf goed letten op je eigen lichaamshouding, voor beiden een leuke uitdaging om aan te gaan. De hond kan in behendigheid zijn capaciteiten benutten en zo een uitlaatklep vinden voor zijn energie en intelligentie. Tevens is de hond aan het werk in een groep, zodat voortdurend gewerkt wordt aan het sociale gedrag. De begeleiders zitten ook niet stil! Bij behendigheid kunnen geleiders werken aan hun lichaamsbeheersing en coördinatievermogen. Het opbouwen en afbreken van het behendigheidsparcours gebeurt gezamenlijk, waardoor behendigheid ook voor de mens een sociale activiteit is.

Voor welke hond?

Je mag met behendigheid starten wanneer de hond lichamelijk volgroeid is. Kleinere rassen vanaf 1 jaar, en de grotere rassen vanaf ongeveer 14 maanden zijn welkom in onze cursus behendigheid. Het is ook belangrijk dat ze gehoorzaam zijn. Daarom is het van belang dat je met je hond een cursus gehoorzaamheid hebt gevolgd bij Denk Honds. Dit houdt in dat je hond kan wachten, zitten, af en dat de hond komt wanneer deze geroepen wordt. Natuurlijk zijn honden geen robots (gelukkig maar) dus dat ze een keer met iets anders bezig zijn kan voorkomen. Maar dat mag geen gewoonte zijn! Ook heel belangrijk is dat de hond sociaal is naar andere honden en mensen, zeker omdat de hond veel los loopt. Iedereen moet zich namelijk veilig voelen op het veld tijdens het trainen. Ook heel belangrijk is de gezondheid van de hond, hij moet een goede conditie hebben en geen problemen aan bv heupen of hart.

Voor welke cursist?

Bij Denk Honds snuffelt je aan deze tak van sport om te kijken of jouw hond en jijzelf het leuk vind en het fysiek vol te houden is. Wilt je trainen op wedstrijdniveau, dan verzoeken wij je elders een kijkje te nemen.

Minimaal 5 deelnemers en maximaal 7, Instructrice Jacqueline Sterrenberg 

We starten 16 maart 2020 om 19.00 uur (voor Gevorderden cursisten) Vol

We starten 16 maart 2020 om 20.00 uur (voor  Beginnende cursisten) vol

 

 

 

 

 

Actuele trainingstijden en -locaties

Week 50

Maandag 9 december pup cursus 9.15 uur :  Trainen om 10.15 uur Veld Elspeet

Maandag 9 december jonge honden cursus  10.15 uur locatie Veld Elspeet

Woensdag 11 december Pupcursus 19.00 uur Locatie Veld Elspeet

Donderdag 12 december Pupcursus 19.00 uur Locatie Veld Elspeet

Donderdag 12 december Jonge Honden Cursus Locatie Veld Elspeet

Donderdag 12 december Basis (Gevorderden) Cursus Locatie Veld Elspeet

 

 

Kerstvakantie-Oud & Nieuw 2019-2020

Alle groepen vrij van 21 december 2019 tot 5 januari 2020

 

Leer Honds te Denken

verbeter de band met uw viervoeter

Hondenschool Denk Honds

Veld training:

Stakenbergweg 70, Elspeet

Training op locatie:

Nunspeet, Elspeet e.o.


0341-845094
06 29 28 43 61

jacqueline@denkhonds.nl
Www.denkhonds.nl
www.facebook.com/denkhonds